Combinația dintre compresia dinamică și temperaturile scăzute s-a dovedit clinic mai eficientă decât terapia cu gheață sau crioterapia. Recele atenuează durerea și reduce edemul prin restricționarea fluxului sanguin în zonă, iar compresia reduce de asemenea, acumularea de lichid în țesuturi și permite răcelii să pătrundă mai profund și să dureze mai mult, astfel inflamatiile trecand mult mai usor,

Aparatul PowerPlay combină avantajele terapiei cu rece sau cald si un dispozitiv de terapie prin compresie intermitentă.

Ce este terapia cu crio-compresie?

Terapia de compresie la rece, cunoscută și sub denumirea de hiloterapie, combină două dintre principiile PRICE de a reduce durerea și inflamația provocată de o leziune sportivă sau de activitate a țesuturilor moi și recomandată de chirurgii ortopezi în urma intervențiilor chirurgicale. Protectia, repausul, gheata, compresia si elevatia (PRICE) este o abordare acceptată la scară largă în tratamentul traumatismelor țesuturilor moi, care modifică raspunsul inflamator. De asemenea este indicate și în fazele acute fără cauză traumatică, inclusiv în durerile acute de coloană, dar și în reducerea spasticității musculare.

Studiile au arătat că organismul activează reacția de “vânătoare” după doar 10 minute de crioterapie, la temperaturi mai mici de 9,5 °C. Răspunsul de vânătoare (simpaticotonie) este un ciclu de vasoconstricție (scăderea fluxului sanguin), apoi vasodilatație (creșterea fluxului sanguin) care mărește livrarea de oxigen și sânge bogat în nutrienți către țesut. Fluxul sanguin crescut poate încetini moartea celulelor, poate limita deteriorarea țesuturilor și poate ajuta la îndepărtarea resturilor celulare și a deșeurilor (drenaj limfatic).

Mai puține medicamente pentru durere

Aparatele de crio-compresie reduc durerea prin amorțirea terminațiilor nervoase din corp. Acest lucru încetinește comunicarea dintre corp și creier, rezultând mai puțină durere. Utilizarea unui astfel de aparat poate ajuta să vă bazați mai puțin pe medicamente pe măsură ce se înaintează cu recuperarea după o intervenție chirurgicală sau un traumatism.

În concluzie putem enumera câteva beneficia observate:

  • Ajută la prevenirea sau reducerea edemelor și spasmelor musculare;
  • Stimulează vindecarea țesuturilor;
  • Încetinește metabolismul celular, ajuntand corpul sa reduca leziunile tisulare secundare;
  • Crește nivelul de oxigen și stimulează circulația sangvină;
  • Penetrează adânc, ajutând astfel recuperarea rapidă;
  • Crește performanțele motrice;
  • Obținerea unor rezultate mai bune în competiții pentru sportivii de performanță.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_compression_therapy

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3781860/

https://www.dailymail.co.uk/health/article-2638239/Thats-cool-The-ice-machine-easing-pain-arthritis-sufferers-David-Haye.html