Desmotec sunt aparate inovatoare potrivite pentru fizioterapie, sport și fitness. Linia completă (D.Full si V.Full) oferă siguranță, flexibilitate. Produsele noastre sunt furnizate cu software-ul D. Soft pentru a urmări și stoca rezultatele și datele fiecărei sesiuni de antrenament.
Dispozitivul D.Full, este proiectat și potrivit pentru antrenamentul trenului inferior. Este o stație perfectă de evaluare și antrenament care, datorită scaunului și mânerului, garantează siguranța utilizatorului, în faza de recuperare și, în același timp, prin intermediul software-ului D.Soft și al celulelor de încărcare D.Load, oferă terapeutului feedback în timp real despre performanțe și evaluările pacientului cu privire la putere, viteză, forță și echilibru.

Versatilitatea dispozitivului V.Full, împreună cu punctul de ancorare reglabil (până la 2m înălțime), sunt principalele sale puncte forte și permit utilizatorului să efectueze o simulare realistă a gesturilor atletice. Aparatul este prevăzut cu o celulă de încărcare V.Load legată de software și este perfectă pentru cei care doresc să efectueze teste de forță și rezistență.
Exercițiile folosite prin metoda DESMOTEC sunt simple și foarte eficiente. Software-ul special oferă biofeedback continuu asupra puterii dezvoltate și asupra calității sesiunii de antrenament excentric și concentric. Tehnologia Desmotec se bazează pe principiile de lucru izoinerțiale. Inima mașinilor este discul, cu mișcarea sa de rotație care stăpânește fazele de antrenament excentric / concentric. Discul stochează energia cinetică produsă în faza concentrică, redând-o în cea excentrică.

Dispozitivele Desmotec sunt concepute pentru a maximiza antrenamentul excentric, concentrându-se pe activarea musculară, sincronizarea, antrenarea ritmului și simularea mișcărilor și gesturilor tehnice specifice.
S-a dovedit științific că:
– Generează o forță mai mare decât metodele traditionale de antrenament (până la 40% -50%), comparativ cu contracția izometrică, care este cu 10-15% mai mare decât cea concentrică;
– Îmbunătățește performanța lanțurilor musculare extensoare;
– Necesită mai puțin efort cardio-pulmonar;
– Generează rezultate mai durabile într-un timp mai scurt.

IMPORTANȚA PRINCIPIULUI CONTRACȚIEI CONCENTRICE / EXCENTRICE

Metoda isoinerțială depășește sistemele tradiționale de antrenament introducând valoarea vitezei lângă noțiunea de forță. Exploatarea fazelor excentrice-concentrice îmbunătățește activarea musculară în timp ce scade stresul muscular și combină puterea exprimată cu viteza și mișcarea. Rezultatul este un sistem de antrenament capabil să prevină accidentările, să mărească puterea și să accelereze recuperarea.
Mai multe studii despre sportivi de elită și lucrări științifice validează efectele sporite ale antrenamentelor excentrice.
În sport reproduc efortul gesturilor atletice;
În reabilitare evită dezechilibrele musculare accelerând recuperarea;
În fitness acordă un antrenament echilibrat și de intensitate ridicată.
În timpul contracților excentrice, un număr mai mic de unități motorii sunt implicate, exercitând o tensiune mai mare asupra fibrelor musculare decât contracțiile concentrice, creând microadaptări foarte specifice în interiorul țesutului muscular, încât să sporească regenerarea și să reducă riscurile de accidentare.
Deci, în acest context, reeducarea musculară excentrică este importantă în recuperearea funcțională specific posttraumatică a mecanismelor musculare, cu scopul de a readapta structura la sarcini din ce în ce mai grele, dar fără a pierde elasticitatea în detrimentul forței sau invers.

Despre preventie si riscul accidentarilor viitoare/recidive.
BIOFEEDBACK: GESTIONAȚI SESIUNILE INDIVIDUALE
Software-ul Desmotec oferă un feedback continuu despre puterea dezvoltată și calitatea sesiunii de antrenament excentric și concentric, ceea ce permite terapeutului o atenție sporită asupra evoluției pacientului.

Software-ul D.Soft este unul dintre pilonii pe care se bazează tehnologia Desmotec. Permite urmărirea și monitorizarea datelor în timp real, precum și salvarea, evaluarea și stocarea acestora la sfârșitul fiecărei sesiuni

BENEFICII ÎN RECUPERARE

Antrenamentul excentric este eficient în sesiunile de kinetoterapie post-traumatice pentru ligamente precum ligamentul încrucișat anterior (LIA) și în tratamentul tendinopatiei rotuliene, a tendonului lui Ahile etc.

Folosim dispozitive Desmotec pentru a îmbunătăți faza concentrică și excentrică a exercițiului. Mișcările specifice, cum ar fi schimbările de direcție, necesită pacienților să dezvolte forțe excentrice importante, urmate de eforturi concetricale maximale. Aparatele Desmotec ne permit să îmbunătățim performanța fizică și să reducem probabilitatea leziuni musculare. Software-ul asociat permite terapeuților să cuantifice puterile exprimate în fazele concentrice și excentrice, acordând o monitorizare precisă a sarcinilor de recuperare .
Marco Beato, lector senior la Universitatea din Suffolk, Marea Britanie