Masajul
Reprezintă un set de manevre de tip manual sau tehnic, prin care se ia contact cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente, cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice sau senzitive și inducerea unor reacții de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanță. Scopul inducerii unor astfel de reacții poate fi profilactic, terapeutic și de relaxare.
Ce tip de masaj abordează cei de la KMT?
Masajul de relaxare este o tehnică terapeutică non-invazivă ce implică manipularea țesuturilor moi ale corpului prin presiune și mișcare. Acesta are scopul de a reduce stresul și tensiunea, de a ameliora durerea și de a stimula circulația sanguină, oferind o stare generală de bine. Masajul de relaxare poate fi considerat o formă de terapie holistică, care abordează atât aspectele fizice, cât și cele emoționale ale unei persoane.
Masajul Terapeutic (Deep Tissue) cum mai este numit țintește atât masa musculară profundă cât și fasciile organismului în scopul detensionării și redării mobilității întregului corp. Contracturile musculare împiedică alimentarea țesuturilor cu nutrienți și oxigen, cauzând inflamații în zonele dureroase. Manevrele folosite în acest tip de masaj sunt asemănătoare celui suedez cu accent însă pe fibră musculară tensionată. Presiunea exercitată asupra țesuturilor este mai mare dar în același timp reglabilă în funcție de gradul de toleranță al pacientului.
Masajul profilactic este o combinație între masajul de relaxare dar și cel profund. Scopul acestui masaj nu reprezintă neapărat o anumită tehnică sau tehnici anume, cât importantă de a relaxa masă musculară și de a prevenii durerile sau accidentările în urmă masei musculare tensionate.
Stai prea mult la birou și ai nevoie de un masaj?