Terapie

Epicondilita – afectarea tendoanelor

Cabinetul de kinetoterapie Kinetic MT oferă soluții personalizate pentru pacienții ce suferă de diverse afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic. Una dintre problemele frecvente cu care se confruntă persoanele active este epicondilita, o afecțiune dureroasă care afectează tendoanele și care poate limita semnificativ mobilitatea și calitatea vieții.

Epicondilita, cunoscută și sub denumirea de cotul tenismenului sau cotul golferului, este o inflamație a tendoanelor care se atașează de epicondil (proeminența osoasă de la nivelul cotului). Această afecțiune apare în special la persoanele care desfășoară activități repetitive ce implică mișcări de rotație și extensie a încheieturii sau cotului.

Tratamentul epicondilitei necesită o abordare multidisciplinară, iar kinetoterapia joacă un rol crucial în recuperarea pacienților. La Cabinetul Kinetic MT, specialiștii în kinetoterapie abordează fiecare caz în mod individual, dezvoltând programe personalizate de recuperare care vizează reducerea durerii, restabilirea funcției normale a membrelor afectate și prevenirea recidivelor.

În cadrul kinetoterapiei pentru epicondilită, se folosesc exerciții specifice ce vizează întărirea mușchilor antebrațului, îmbunătățirea flexibilității articulației cotului și creșterea rezistenței tendoanelor. De asemenea, tehnicile de stretching sunt folosite pentru a relaxa mușchii tensionați și a îmbunătăți circulația sângelui în zona afectată.

Prin intermediul unui program de kinetoterapie dedicat, pacienții cu epicondilită pot observa o ameliorare semnificativă a simptomelor, precum reducerea durerii, creșterea mobilității și îmbunătățirea calității vieții. Colaborarea strânsă între kinetoterapeut și pacient este esențială pentru obținerea rezultatelor dorite într-un timp cât mai scurt.

În concluzie, Cabinetul de kinetoterapie Kinetic MT reprezintă o sursă de încredere pentru pacienții cu epicondilită, oferind servicii personalizate și de înaltă calitate care contribuie la recuperarea eficientă a afecțiunii. Investiția în sănătatea și mobilitatea dumneavoastră este prioritară pentru echipa noastră de specialiști, iar rezultatele vor fi vizibile într-un timp optim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *