Terapie

Spondiloza cervicala

Spondiloza cervicală este un termen general pentru uzura cauzată de vârstă care afectează discurile coloanei vertebrale de la nivelul gâtului. Pe măsură ce discurile se deshidratează și se micșorează, se dezvoltă semne de osteoartrită, inclusiv proiecții osoase de-a lungul marginilor oaselor (pinteni osoși).

Spondiloza cervicală este foarte frecventă și se agravează odată cu vârsta. Peste 85% dintre persoanele cu vârsta peste 60 de ani sunt afectate de spondiloza cervicală.

Simptome

Majoritatea oamenilor nu prezintă simptome. Când apar simptome, acestea includ de obicei durere și rigiditate la nivelul gâtului.

Uneori, spondiloza cervicală are ca rezultat o îngustare a canalului spinal în oasele coloanei vertebrale (vertebre). Canalul rahidian este spațiul din interiorul vertebrelor prin care măduva spinării și rădăcinile nervoase trec pentru a ajunge în restul corpului. Dacă măduva spinării sau rădăcinile nervoase sunt „ciupite”, este posibil să aveți:

  • Furnituri, amorțeli și slăbiciune la nivelul brațelor, mâinilor, picioarelor sau picioarelor
  • Lipsa de coordonare și dificultăți de mers

Cauze

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, structurile care alcătuiesc coloana vertebrală și gâtul se uzează treptat. Aceste modificări pot include:

  • Discuri deshidratate. Discurile acționează ca niște perne între vertebrele coloanei vertebrale. Până la vârsta de 40 de ani, discurile coloanei vertebrale încep să se usuce și să se micșoreze. Pe măsură ce discurile devin mai mici, există mai mult contact os-pe-os între vertebre.
  • Hernie de disc. Crăpăturile apar și pe exteriorul discurilor spinale. Interiorul moale al unui disc se poate strecura prin aceste fisuri. Uneori, apasă pe măduva spinării și rădăcinile nervoase.
  • Pinteni ososi. Pe măsură ce discurile se descompun, corpul poate produce cantități suplimentare de os într-un mod greșit de a întări coloana vertebrală. Acești pinteni osoși pot prinde uneori măduva spinării și rădăcinile nervoase.
  • Ligamente rigide. Ligamentele sunt țesuturile care leagă osul de os. Ligamentele coloanei vertebrale se pot rigidiza odată cu vârsta, făcând gâtul mai puțin flexibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *