Terapie

Mituri despre recuperarea medicală

În primul rând, kinetoterapie este o profesie bine-cunoscută și populară, dar mulți oameni nu înțeleg pe deplin ce fac acești profesioniști din domeniul sănătății. Acest lucru vă va ajuta să aveți o imagine mai bună a despre ce este această meserie uimitoare.

Oricine poate face kinetoterapie

O mare concepție greșită despre kinetoterapeuți este că ei dau doar exerciții aleatorii și asta constituie o ședință. Acestea sunt doar componente minore ale ceea ce au kinetoterapeuții în arsenalul lor pe care să le folosească pentru a vă ajuta.

Kinetoterapeuții sunt cu adevărat specialiști în mișcare care pot identifica disfuncțiile mișcării. În plus, creează un întreg plan de tratament pentru a rezolva aceste probleme.

De ce să faci terapie fizică?

Este cu siguranță o viziune limitată a terapeuților fizici să creadă că abilitățile lor sunt necesare doar atunci când cineva este accidentat.

Dar dacă mergi la un kinetoterapeut doar atunci când ești rănit, elimină o componentă majoră a tipului de îngrijire pe care kinetoterapeutul o poate oferi.

Poate vrei să te asiguri că forma ta de alergare este cea mai bună sau să-ți îmbunătățești mobilitatea corpului. Mai mult, asigurați-vă că puteți preveni accidentarile în timpul antrenamentului de maraton sau pregatirea pentru ski. Un terapeut fizic vă poate ajuta cu toate cele de mai sus“, atrage atenția Andrei Cioranu, #kinetoterapeut în cadrul Centrului de Recuperare și Performanță #KineticManualTherapy – #KMT

Kinetoterapeuții sunt antrenori personali

Este important să ne amintim că antrenorii personali și kinetoterapeuții sunt două tipuri complet diferite de profesioniști. Unii kinetoterapeuți sunt și antrenori personali. Antrenorii personali sunt profesioniști de fitness care dezvoltă și implementează programe de fitness pentru clienți. Ei sunt autorizați să facă acest lucru, dar nu au cerințe educaționale sau de licență.

Concluzie

Kinetoterapeuții sunt profesioniști din domeniul sănătății care diagnosticează și tratează persoanele cu afecțiuni de sănătate care le limitează abilitățile de a se mișca și de a-și trăi viața.

Ei sunt educați la nivel de doctorat și trebuie să promoveze Examenul Național de Kinetoterapie, rezultând licență de către stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *